3 - 1
20 maj 2014
19:00

Referat: Hertzöga BK - Västanviks AIF

Så kom då till slut den första serieförlusten på 21månader. Detta i bortamatchen mot Hertzöga med 3-1.
Det ska sägas direkt att förutsättningarna inte var de bästa då fyra spelare från senaste matchen saknades av olika anledningar så det var lite omdisponeringar av laget.
Hertzöga började med avspark o rullade runt bollen i ca 1,5min innan vi fick tag på den genom att vi fick inspark.Den slog Branco och vid mitten gick Fredrik upp i nickduell o touchade bollen lätt så de n hamnade hos Micke. Han tog emot den vände upp och utmanade sin back på bästa möjliga sätt då han enkelt tog sig runt honom o från lite vänstervinkel säkert la in bollen i höger burgavel.
Minuten senare gjorde Micke om samma sak men med skillnaden att han spelade in bollen till en helt fristående Per J som löpt med upp. Vi ställde oss upp på läktaren o jublade för 2-0 men skottet gick tyvärr mitt på målisen. Mål där o matchen hade nog varit vår men det var bara en i flera motgångar i denna match.Nu fick istället Hertzöga luft under vingarna då de i sjunde minuten kvitterar efter en hörna som vi är för passiva på vilket gör att de får både två o tre chanser att trycka in bollen.
Hertzöga har mycket boll och det syns att de är intrimmade på konstgräset men de får även en hel del hjälp av oss då vi markerar alldeles för långt ifrån. Detta ger dom gott om tid att rulla runt bollen och de har även bra rörelse på mitten.
Som tur är så är de ganska uddlösa så allt bollrullande ger inga stora chanser mer än några frisparkar i bra läge viljka dock slås över mål.
Vi spelar lite rakare och Micke är ett ständigt hot i djupled men tyvärr fyller vi inte på ordentligt så han blir oftast ensam med tre fyra försvarare och det var även om han var på hugget idag nån för mycke
De kan ändå sätta 2-1 efter 27min o det är än en gång på hörna. Nu nickas det direkt imål vid bakre stolpen efter allt för svagt luftspel från vår sida.
Sista kvarten lugnar deras bollrullande ner sig då de sprungit sig trötta men vi kan inte skapa några jättechanser även om vi tog över spelet.
Andra halvlek startar med ett jätteläge för Hertzöga efter ett missat bakåtpass men Branco är med o fixar avslutet.I 53:e minuten får vi ett jätteläge att kvitera då Micke skarvar fram en boll i straffområdet som Philip blir fri på. Tyvärr tvekar han lite i avslutet så målvakten hinner komma nära vilket gör luckan minimal så avslutet går på målisen.
Fyra minuter senare kommer en mycket avgörande situation för matchen. Efter en boll in i straffområdet kommer bollen förbi en överspelad målvakt o blir liggande på målområdetslinjen med öppet mål. Då Fredrik är först mot bollen är kvitteringen given men han blir bakifrån krokad vilket borde gett straff o frilägesutvisning men domarna blundar helt för denna situation vilkett är totalt ofattbart o det skulle varit roligt att höra hur de kunde prata bort den fällningen.
Vi fickäven några konstiga offsideavblåsningar mot oss i slutet varav en var ett mål som blev avflaggad.
Vi fick i slutminuterna ändå en jättemöjlighet att kvittera när Milan la en hög frispark mot mål o den dök ner i ribban bakom en sprattlande målvakt. Returen kom ner o där var Marco först men blev nettryckt av back o målis innan bollen studsade vidare o till slut nådde alagsdebutanten Emil J som halvvänd mot mål lyfte in en volley mot det tomma målet men bollen smet utanför.
I slutsekunderna blev det öppet på vår vänsterkant o deras ymf kan ta sig ner till kortlinjen o slå ett hårt inlägg där vi i hård kamp med en motståndare slår in bollen i eget mål.
Detta var första serieförlusten på 21månader och för de flesta spelarna i dagens lag var det första serieförlusten någonsin i Västanviks A-lag.
Trots detta är det en med tanke på förutsättningarna o lite bakflyt med några avgörande domslut en godkänd insats även om man saknade lite löpvilja i offensiven av mittfältet då Micke alltför ofta blev lämnad solo i anfallsläge.
Vi låg också för långt ifrån i markeringsspelet o det var lite självmord mot ett bollrulleälskande lag som fick all tid i värden att ta emot uppspel o starta rulla. Till sist måste vi bli tuffare o mer bestämda på defensiva hörnor då nästan alla var farliga (två mål i baken visar på detta).

Matchfakta:1-3. (1-1)

1-0. 2min. Micke (Fredrik) Starkt genombrott av Micke efter nickyouch av Fredrik på fin inspark från Branco.
1-1 7min. Kalabalik efter hörna leder fram till skott i nät från läge bortom bortre stolpen.
1-2 27min. Nickmål vid bakre stolpen direkt på hörna bakom ett passivt lag.
1-3 91min. Halvt självmål efter hårt inspel från kortlinjen.